Pannrummet hetast på Hemnet 2022

Uppdaterad: 22 dec. 2022Publicerad: 22 dec. 2022
Hemnet
Inredningstrenderna i bostadsannonserna kommer och går. I år var det de värmande inslagen som tog mest plats på Hemnet. (Foto: TT)

Inredningstrenderna i bostadsannonserna kommer och går. Förra året var fårskinn, inmålade tak, badrum och trämöbler en riktig snackis. Här är inredningen som florerat flitigast i annonserna på Hemnet i år, med värmande inslag i fokus. 

ANNONS
ANNONS

Att sälja och köpa bostad är en omfattande process som ibland kan avgöras på detaljnivå.

Av det skälet är det vi ser i bostadsannonserna av yttersta vikt, från den specialbeställda blandaren i köket, fårskinnspläden i fåtöljen till den abstrakta konsten på väggarna.

Det senare en stor trend 2019 då abstrakta motiv i svart och vitt var mäkta populära i annonserna på Hemnet tillsammans med 90-talsinspirerad inredning och rotting.

Trädgårdar, hemmakontor och kronärtskockor

En titt på 2020 visar att vackra trädgårdar var ett uppskattat inslag i annonserna. Så även hemmakontoret, som av förklarliga skäl sedan blev ett självklart inslag i de flesta annonser.

Under förra året var trämöbler med ribbor, runda former och överkast i alla dess former på tapeten. Badrummet kom också att lyftas fram mer frekvent i annonserna,  ljusblått blev det nya vita och kronärtskockan fick en självklar plats på visningar och i annonser.

Hemnet Pannrummet, den öppna spisen och vedförvaring är något av det hetaste på Hemnet 2022. (Foto: Fastighetsbyrån Haninge)

ANNONS
ANNONS

Pannrummet hetast på Hemnet

När 2022 ska summeras har dock grönsakerna fått stryka på foten till förmån för mer rustika inslag. Ett av dem är pannrummet som i år tycks vara det mest populära rummet, enligt Hemnet. En trend som sannolikt kan härledas till året som gått med skenande energi- och elpriser i sina spår.

På samma tema har den öppna spisen aldrig varit hetare. Inte heller veden, som visats upp i olika förvaringsformer och slagit ut både bokhyllor och avancerade garderobsystem.

Hemnet Tavelväggen har hängt med ett tag, men är trendigare än någonsin i år. (Foto: TT)

Färg och tavlor dominerar inredningen

Vidare har året som gått visat på ett stort intresse för färg. Närmare bestämt en blandning av hela paletten med toner som knallgult, rött och rosa i fokus.  Flera bostadsannonser visar också på en längtan tillbaka till sjuttiotalet och vintage, såväl som en flirt med dansk inredning.

Kikar vi på de möbler som återkommande dykt upp i annonserna är en av dem soffbordet, där trenden bestått i att blanda olika sorters bord.

En annan populär mix är tavelväggen som fått sig ett rejält uppsving under 2022. Ett personligt inslag i många hem som enligt Hemnet kommit att ta mer plats och blivit mer färgglad.

Läs även: Inredning som smycken i ny kollektion för H&M Home

Läs även: Inred ditt hem som designern Malene Birger

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS