Hur utvecklas marknaden, vad kan hushållen förvänta sig? Här är svaren.

Knappt 500 mäklare från Fastighetsbyrån står bakom analysen och närmare sex av tio tror att priserna på bostadsrätter på riksnivå blir stillastående medan tre av tio räknar med prisfall.

Endast en minoritet tror på stigande priser.

Det här uppger Di.se, som refererar resultatet av mäklarnas spådom över bostadsmarknaden nästa år.

När det gäller villapriserna kalkylerar sju av tio mäklare med stillastående priser, resten tror att priserna går ned respektive stiger. Där är det ungefär fifty-fifty som tror det, framgår det i artikeln.

ANNONS
ANNONS

”Det är alltid svårt att spå om framtiden men för 2019 finns det extra många osäkerhetsfaktorer, till exempel ränteutveckling, konjunktur, politiska beslut och bostadsbyggande. Jag tror att 2019 kommer att likna 2018 med en spretig och oförutsägbar bostadsmarknad. Troligen får vi ingen tydlig återhämtning men något prisras är inte heller sannolikt”, skriver Fastighetsbyråns Johan Engström i en kommentar, skriver Di, som uppger att ännu färre tror på prisuppgångar på bostäder i Stor-Stockholm, om siffrorna bryts ner; dessutom är det något fler som tror på fallande bostadspriser där.

Ännu mer nedslående är synen på Göteborgs bostadsmarknad inför det stundande året, enligt artikeln.

[vc_row_inner css=”.vc_custom_1541519374665{padding-top: 0px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”]

[vc_empty_space height=”20 px”][vc_separator][vc_empty_space height=”20 px”][vc_column_text]Uppland Kredit arbetar med finansiering av mindre och medelstora företag. Vårt mål hos Uppland Kredit är att göra det hela enklare för småföretagare, allt ifrån ansökan om företagslån, utbetalning och tillslut återbetalningen.[/vc_column_text][vc_cta h2=”” shape=”square” style=”flat” add_button=”bottom” btn_title=”Ansök nu” btn_style=”flat” btn_color=”green” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-bar-chart” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fbit.ly/enkel_finansiering||target:%20_blank|” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true” css=”.vc_custom_1542377733656{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”][/vc_cta][/vc_row_inner]