Bättre tillfälle än så här får du inte, menar han. ”Jag är övertygad”, säger han till Svenska Dagbladet.

ANNONS

Även om tillfället inte kommer igen finns det flera saker du bör tänka på inför en försäljning.

Det är värt att lägga ner tid på att fräscha upp lägenheten, det återbetalar sig när bostadsaffären avhandlas, enligt fastighetsmäklaren Felipe Osorio Åström på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som Svenska Dagbladet intervjuat.

”Målning av väggar och lister gör underverk och vill man satsa högre kan man slipa golv och byta gamla vägguttag, det kostar inte alls så mycket som man kan tro”, förklarar han i tidningen.

Dagens PS har tidigare berättat att bostadspriserna fortsätter skena i väg, vilket både Svensk Mäklarstatistiks och Valueguards siffror visar.

Hemmakontor efterfrågas

Mest hett just nu, åtminstone bland bostadsköpare i Stockholm, är möjligheten att få ha ett hemmakontor. Tillsammans med bostäder högt belägna i fastigheten attraherar, liksom detaljer där husets byggår finns bevarat, enligt Felipe Osorio Åström.

Hans råd till dig i SvD som funderar på att sälja bostadsrätten är att först leta rätt på en mäklare som du gillar och kan förhandla på bästa sätt åt dig.

ANNONS
ANNONS

Se till så att mäklaren är driven, då gör han eller hon vad som krävs för ett lyckat slutresultat.

Kom också ihåg – sist men inte minst – att boosta lägenheten inför annonsering och visning, rekommenderar mäklaren i SvD-artikeln.