Ingen verkar vilja ha ”girafflägenheten” som ligger ett stenkast från Kungahuset. I alla fall inte för 48 miljoner kronor.

ANNONS

Toppmäklaren Wrede kallade den för ”smakfull” och ”vacker”. Men i sociala medier blev lyxvåningen en snackis och fick epitetet ”girafflägenheten”. För även om en fyra våningar stor paradvåning mitt i Gamla Stan med en prislapp på 48 miljoner kronor inte hör till vanligheterna var det något helt annat som fångade folks uppmärksamhet: en safarijakttrofé på bottenplanet som syntes på en av bilderna.

”I hallen tronade det uppstoppade giraffhuvudet på en flera meter lång hals ut från väggen och tycktes trotsa fysikens lagar”, skriver Expressen Dina Pengar.

Nu kan tidningen berätta att lägenheten – ett och ett halvt år efter att den lagts ut – i skrivande stund fortfarande inte är såld. Wredes mäklare Harald Ericsson vill inte spekulera i varför objektet, trots den i sammanhanget låga avgiften på 6.313 kronor per månad, år så svårsålt men enligt hemsidan ligger priset på 48 miljoner kronor kvar.

Under rubriken ”Magnifikt residens intill Kungliga slottet” framgår det i annonsen att bostaden har 9 rum på sammanlagt 379 kvadratmeter. Giraffen har man plockat ner.

ANNONS
ANNONS

Läs mer och se alla bilder här.