Malibus soliga stränder har lockat kändisar och livsnjutare i decennier. Här vid den kaliforniska kustlinjen hittar du just nu en prunkande och påkostad gård som tidigare tillhört skådespelerskan Reese Witherspoon.

ANNONS

Reese Witherspoon är den amerikanska skådespelerskan som blev skärpt blondin med hela Hollywood under 2000-talet i filmerna ”Legally blonde”.

Sedan dess har hon framgångsrikt tolkat en rad tunga kvinnoporträtt och erhållit en Oscar för sin roll som June Carter i  ”Walk the Line”. Hon har även figurerat flitigt i både teveserier och filmer.

Malibu
Reese Witherspoon blev blondin med hela Hollywood i och med filmen ”Legally blond”. (Foto: TT)

Med det sagt tillhör Witherspoon det fack av kändisar och celebriteter som alltid försökt värna om sitt privatliv. En fint exempel på det är Zuma Farms i Malibu, en avskild gård ett stenkast från stränder och surfingstråk som nu är till salu, skriver Robb Report. 

Malibu
Välkommen till Zuma Farms, en gated community några kilometer från stränderna i Malibu. (Foto: Sotheby’s International Realty)
Till den här rofyllda oasen flyttade skådespelerskan Reese Witherspoon under 2019. (Foto: Sotheby’s International Realty)

Till salu för 82 miljoner kronor

Till Zuma Farms i Malibu flyttade skådespelerskan under 2019 för att njuta av en rustik huvudbyggnad med hästhage och en stor trädgård.

Det senare en uppvisning i grönska som draperar såväl delar av huvudbyggnaden som entrén med sina slingerväxter, träd och buskar. Hon sålde sedan egendomen redan året därpå för en okänd summa, skriver Robb Report. 

ANNONS
ANNONS

Nu ligger den prunkande oasen ute till försäljning för 8 miljoner dollar, motsvarande 82 miljoner kronor, enligt mäklaren. Som hittat!

Malibu
Luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot matsal och kök. (Foto: Sotheby’s International Realty)

Inredd lada och trailer för fyra

Huvudbyggnaden med anor från 1949 är ett lika rustikt som jordnära bygge med trägolv, synliga takbjälkar och stora, generösa fönsterpartier.  Här ryms ett stort vardagsrum med öppen spis, matsal med utsikt mot trädgården, fem sovrum och fem badrum.

I trädgården väntar en paviljong med vinrankor, en idrottsplan, ett gym och en charmigt inredd trailer för fyra med kök, bad och dusch. Här finner du också en stor, ombyggd gammal lada med generös takhöjd, vackert trägolv och en inredning som påminner om den i huvudbyggnaden.

En plats för både vardagsliv och fest med spelrum, lounge, flera sovplatser och en stor veranda.

Malibu
Rustikt kök med matplats och bardel. (Foto: Sotheby’s International Realty)
Malibu
Huvudbyggnaden rymmer fem sovrum och fem badrum. (Foto: Sotheby’s International Realty)
Malibu
Ännu ett sovrum med vackra trägolv och synliga bjälkar i taket som ett återkommande tema. (Foto: Sotheby’s International Realty)
Malibu
En av flera sociala ytor i det gröna. (Foto: Sotheby’s International Realty)
Malibu
En pool ska det förstås finnas i alla Hollywood-hem att räkna med. (Foto: Sotheby’s International Realty)
Malibu
Och så den lilla trailern med rum för fyra gäster. (Foto: Sotheby’s International Realty)

Sammantaget en grön dröm för både kändisar och vanliga dödliga, på betryggande avstånd från det bästa som Malibu har att erbjuda. Kanske också en portion stjärnglans även om den kända blondinen lämnat byggnaden.

Mersmak på Malibu? Läs mer om Zuma Farms här!

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa mer om drömboenden och livsstil? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Lyxigt palats från The Crown på auktion [Dagens PS]

Läs även: Marilyn Monroes våning på Manhattan till salu[Dagens PS]

Läs även: Sylvester Stallone säljer sin ranch för 234 miljoner[Dagens PS]