Dagens PS

JUST NU: Stort boprisras efter amorteringskravet

Så mycket faller priserna
Så mycket faller priserna
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 06 apr. 2018Publicerad: 06 apr. 2018

Så mycket faller priserna, avslöjar purfärska siffror. “Det är anmärkningsvärt”, säger bostadssajten Boolis marknadschef Josephine Linghammar till SvD Näringsliv.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ännu är det en vecka kvar innan officiell statistik om bostadsmarknaden släpps men redan nu visar preliminära siffror att raset fortsätter – och tilltar, rapporterar SvD Näringsliv på fredagsmorgonen.

Enligt en av de största bostadssajterna, Booli, sjönk kvadratmeterpriserna i Stockholms kommun med 4 procent under mars medan det på länsnivå rasade med 6 procent. I Göteborgs föll samtidigt nivåerna 6 procent.

Som Dagens PS rapporterade om i veckan har priserna på bostadsmarknaden fortsatt nedåt trots att utbudet rasat med hela 50 procent. Något som fick Danske Banks experter att “fundera på vad som händer”.

”Det nya amorteringskravet som gäller från 1 mars är en väldigt stor åtgärd som troligen påverkar också genom att många som inte fick sålt valde att plocka bort objekt för att i stället vänta med att sälja till efter påsk. Det kan förklara att utbudet har sjunkit så mycket”, säger Josephine Linghammar som är marknadschef vid Booli.

Vidare visar Boolis statistik att mediantiden för hur många dagar ett objekt utannonseras fortsätter att öka medan antalet bud sjunker, skriver Svenska Dagbladet.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS