Aldrig tidigare har så pass många invånare i London valt att flytta ut på landsbygden, rapporterar en brittisk mäklarfirma.  

ANNONS

Studien, som utfördes av mäklarfirman Hamptons Estates, visade bland annat att folk som är sugna på att flytta till London hellre väljer ett hus i förorten än i storstaden. Dessutom väljer allt fler Londonbor att fly huvudstadens puls för ett lugnare liv någon annanstans i landet.

Pandemin påverkar 

Under året har hela 60 000 hushåll flyttat från storstaden till landsbygden. Trenden har inte varit så här stark på 15 år, då mäklarfirman började följa utvecklingen. 

Londons storstadspuls, dyra och relativt små hem tillsammans med coronarestriktionerna verkar alltså inte locka dagens husköpare. Detta trots att restriktionerna i storstaden på senare tid börjat lätta. 

Långvarig trend

Bostadsköp i gröna områden är betydligt fler än förra året, än så länge. I år har Londonbor stått för hela 8,6 procent av fastighetsköpen utanför huvudstaden.

Mäklarfirman trycker på att det ser ut som en långvarig trend, som bara blir tydligare ju mer folk kan arbeta hemifrån som en följd av pandemin. 

“Trenden att flytta från storstäderna ut till landsbygden saktar inte ner alls”, säger Hamptons forskningschef Aneisha Beveridge. “Trots att restriktionerna börjar lätta upp och att restaurangerna och kontoren börjar fyllas igen, verkar det som att Londonborna fortsätter att tänka om kring hur de egentligen vill bo och leva.”  

Populäraste områdena

Enligt mäklarfirman Hamptons är Tandridge i Surrey idag ett av de mest populära områdena att flytta till, liksom distrikten Three Rivers och Hertsmere i Hertfordshire.  

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Bloomberg News.

Läs mer: ”Rätt kraftigt” fall för bostadspriserna i Stockholm – Dagens PS