Bortsett från innerstan i Stockholm har utgångspriserna på lägenheter via bostadssajten Hemnet slutat stiga, visar statistik.

ANNONS

Nyhetsbyrån Direkt har tagit del siffrorna från Hemnet, som visar på att bostadsrätter som annonseras till försäljning på Hemnet slutat stiga.

Det enda undantaget från det är Stockholms innerstad som kör sitt eget bostadsrace – i Stockholm fortsätter utgångspriserna att gå upp, enligt Hemnet, framgår det i Direkt-artikeln på bland annat DN.se.

Hemnet: Trendbrott under hösten

”Sannolikt har det att göra med situationen vi hade under hösten, där samhället började gå tillbaka mer till hur det såg ut före pandemin”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg, som tror att bostadsmarknaden är på väg att normaliseras till det läge som rådde före pandemin med en ökande efterfrågan på bostäder centralt.

Då var det bostadsrätter i innerstan som ledde prisuppgången, en trend som Hemnet nu upplever har kommit tillbaka.

Enligt Erik Holmberg blev november förra året den första enskilda månaden där utgångspriserna för bostadsrätter i Stockholms innerstad hade ett genomsnittspris på över 100 000 kvadratmeter, och när det gäller nyproducerade lägenheter har priserna stuckit i väg uppåt ännu mer, berättar Nyhetsbyrån Direkt på DN.se.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bostadspriserna kan sjunka när långa räntor stiger [Dagens PS]

Läs mer: Bostadsmarknaden: Reformer har noll effekt på rörligheten [Dagens PS]