Dagens PS

Här är bolåneräntan rekordlåga 1,09 procent

Skandia erbjuder nu kunder rekordlåga 1.09 procent i bolåneränta. Bilden är dock från Wall Street. (Foto: TT)
Skandia erbjuder nu kunder rekordlåga 1.09 procent i bolåneränta. Bilden är dock från Wall Street. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 07 juni 2018Publicerad: 07 juni 2018

Kriget om bolånekunderna trappas upp ytterligare. Kolla här!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pensionsjätten Skandia erbjuder nu en av de lägsta boräntorna på marknaden – under förutsättning att kunden redan har sin tjänstepension hos bolaget, berättar Svenska Dagbladet.

Skandia har fram till nu varit en doldis på bolånemarknaden men med den här chocklåga räntan blir pensionsjätten en utmanare till andra, mer etablerade aktörer eftersom 1,09 procent ligger långt under storbankernas snitträntor.

Räntenivån är densamma som Landshypotek gick ut med i tisdags och som Dagens Industri var först med att berätta om.

“Vi har inte varit bra tidigare på att få ihop Skandias stora produkter; tjänstepension och bolån. Nu gör vi den här satsningen där vi förenar de två produkterna. Vi hoppas att det ska ge resultat”, säger Frans Lindelöw, vd för Skandia, till SvD Näringsliv och förklarar att bolaget i dag har 58 miljarder kronor utlånat till svenska hushåll med ambitionen att den summan ska växa till minst 80 miljarder kronor under en treårsperiod.

Enligt Svenska Dagbladet, som tagit fram kalkylatorn, innebär Skandias boränta på 1,09 procent att ett hushåll som i dag byter från exempelvis Handelsbankens snittränta på 1,62 procent till Skandias rekordlåga ränta en besparing på 1.300 kronor i månaden, eller över 15.000 kronor om året.

Skandia räknar enligt artikeln med att cirka 25 procent av kundstocken kan få den låga räntan.

Men kravet är alltså att kunderna har sin tjänstepension hos Skandia, vilket får Staffan Ström på Alecta att råda hushåll till försiktighet.

“Man ska generellt vara försiktig med vart man flyttar sitt pensionssparande. Att få en bättre boränta är såklart bra men inte om det sker till priset av en rejält sämre pension. Ta det lugnt och granska bolåneerbjudandet och pensionserbjudandet var för sig – det är min uppmaning”, säger han till Svenskan.

ANNONS

Skandia har inget emot att “nagelfaras”, deklarerar emellertid vd:n Frans Lindelöw.

Dagens PS har tidigare berättat om flera uppstickare på bolånemarknaden, bland andra Collector Bank, Stabelo och Enkla har positionerat sig som kaxiga uppstickare till storbankerna på området.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS