Kan det vara rätt läge att sälja sin bostaden i coronatider? Eller rent av köpa sin första lya? Experterna ger svar på hur du ska agera för att inte göra någon förlustaffär.

ANNONS

Coronatider kan skapa en oro, så även på bostadsmarknaden. Men ett tips som brukar gälla under normala omständigheter, gäller också under coronakrisen.

”Det går att sälja nu också, vi sluter affärer hela tiden. Grundregeln är att sälja och köpa i samma marknad i största mån. Säljer du när marknaden är orolig, köp då också”, säger Angelica Hermansson på Svensk fastighetsförmedling, till Expressen.

Tänk på det här!

Var dock försiktig med privatekonomin när du budar.

”Man behöver inte maxa lånelöftet eller lägga det där sista budet som inte känns riktigt bra i magen”, säger Emma Persson  på Länsförsäkringar till samma tidning.

Men kan man köpa en ny bostad under dessa tider, även om man ska köpa sitt första krypin? Enligt expertisen är det ett extra bra tillfälle för just detta.

ANNONS
ANNONS

”Skall man köpa sin första bostad, eller en ny bostad som är dyrare, kan en prisnedgång som orsakas av oro och turbulens vara en bra möjlighet. Då är man nettoköpare och drar nytta av att det man köper har blivit billigare. Hittills har vi dock inte märkt av några prisnedgångar, säger mäklaren Johan Nordenfelt till Expressen.