Brf på Norra Djurgården kan bli stämd på 180 miljoner kronor. Hotet mot Oscar Properties förening kommer från ett riskkapitalbolag.

ANNONS

Det är bostadsutvecklaren Oscar Properties förening ”Biografen” som riskerar att bli stämd på 180 miljoner kronor, eller 2,3 miljoner kronor per lägenhet, om styrelsen inte snabbt kallar till en extrastämma.

Hotet om stämning kommer från riskkapitalbolaget Giab som kräver att de boende accepterar påbyggnader på taket samt överlåter mark, berättar Svenska Dagbladet och konstaterar att bråket om Oscar Properties takvåningar vid Norra Djurgården på Östermalm i Stockholm därmed fått nytt bränsle.

Projektet ”Biografen Penthouses” är sålt till den ny aktören, riskkapitalbolaget Giab (Gabrielsson Invest AB), som nu viftar med stämningshotet mot föreningen.

Drabbad: ”Måste vara helt unikt”

”Att en bostadsrättsförening stäms på så väldiga belopp för något som inte finns ordentligt avtalat måste vara helt unikt, säger en av de boende till SvD.

Giabs hot om att stämma Brf Biografen framförs i ett brev daterat den 4 juni, framgår det.

”Många i föreningen är upprörda och ser det här som rena skurkfasoner. De som köpt bostadsrätt på senare tid känner heller inte till konflikten. För ett år sedan trodde vi att detta var över eftersom bygglov inte kunde ges, men nu känns det nästan som utpressning mot oss boende om att ordna bygglov åt Giab”, säger den boende som uttalar sig i artikeln.

Giabs vd – ”förstås olyckligt”

Giabs vd Linus Johansson säger till SvD att det är ”förstås olyckligt” om föreningen upplever oro, men att stämningshotet står fast om inte bostadsrättsföreningens styrelse kallar till stämma och ger påbyggnadsprojektet klartecken.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt deklarerar föreningens advokat, enligt SvD, att optionen om att bygga på taket var fel från början och att föreningen knappast kan bli skadeståndsskyldig.

Mats Gabrielsson, Giabs ägare, säger till tidningen att det borde vara föreningens och mäklarnas sak att informera brf-medlemmarna att huset inte är färdigbyggt.

Läs även: Nu stoppar domstolen hans lyxprojekt [DagensPS.se] »