På temat sagolika övernattningar slår vi denna vecka ett slag för ”Sagan om Ringen”. Närmare bestämt möjligheten att bo som en hobbit. Ett äventyr som inom kort kan upplevas i både stor och liten skala. 

ANNONS

Drömmen om Midgård och en förtrollande värld i miniatyr är äntligen över. Allt sedan den ursprungliga hobbit-byn som figurerar i ”Sagan om Ringen” nyligen listats på Airbnb, skriver TMZ.

Det ger världens mest inbitna fans möjligheten att tillbringa en natt i en av filmvärldens mest ikoniska miljöer, precis lagom till 10-årsjubileet av filmen ”Hobbit: en oväntad resa”.

En övernattning värd en hobbit

Platsen är Matamata, Waikato på Nya Zeeland och The Millhouse, även kallat Hobbiton. Ett hobbit-inspirerat hem om två rum med skrivvrå och pittoresk inredning, precis som det anstår en hobbit.

Som övernattande gäst på The Millhouse kommer du utöver böljande gröna kullar, förtrollande omgivningar och ditt alldeles egna ”hobbit hole” kunna njuta av en festlig kväll på The Green Dragon Inn och ta en rundtur bakom kulisserna.

En dröm för vilket Tolkien-fan som helst som från och med den 14 december i år kan bokas via Airbnb.

ANNONS
ANNONS
Hobbit
Drömmen om Midgård är äntligen över. (Foto: Airbnb)

Omtalad film-trilogi

Året var 2001 när ”Sagan om ringen: Härskarringen” hade premiär. Den första i en serie om tre filmer baserad på den hyllade boken skriven av J.R.R. Tolkien signerad den nyzeeländske regissören Peter Jackson. 

En lika påkostad som omtalad filmpremiär som under sina sju första speldagar drog in 35 miljoner kronor i biljettintäkter. En succé som följdes upp året därpå med ”Sagan om de två tornen” och ”Sagan om konungens återkomst” 2003.

Hobbit
Som övernattande gäst på The Millhouse njuter du av två rum och en ombonad skrivvrå, precis som det anstår en hobbit. (Foto: Airbnb)
Hobbit
En glimt av det böljande landskapet utanför. (Foto: Airbnb)

Några år senare, 2012, kom sedan ”Hobbit: En oväntad resa” vilka följdes upp med ”Hobbit: Smaugs ödemark” och ”Hobbit: Femhäraslaget” med premiär 2013 respektive 2014.

Resten är som vi brukar säga historia och skaran av hobby-hober omfattande.

”Hobbit Stockholm” hittar du i Nacka, bara tio minuter från Slussen. (Foto: Hobbit Stockholm)

Retreat för hober i Stockholm

För dig som inte har möjlighet att ta dig hela vägen till Nya Zeeland kan Dagens PS även tipsa om ”Hobbit Stockholm”. Ett charmigt bed & breakfast i Nacka-trakten som garanterat kommer väcka din inre hobbit till liv.

En perfekt oas i miniatyr bara tio minuter från Slussen som erbjuder både middag och övernattning i äkta ”Sagan om Ringen”-anda till ett pris om 2000 kronor per natt.

ANNONS
ANNONS

Sagolikt? Javisst!

Vill du läsa mer om kultur, nöje och underhållning? Så här enkelt skaffar du vårt kostnadsfria nyhetstjänst!

Läs även: 9 brädspelstips i jul som absolut inte är Monopol [Dagens PS]