Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att försäljningen av bostadsrätter är uppe på all-time-high.

ANNONS

Dagens PS rapporterade tidigare i veckan att bostadsmarknaden i slog nya rekord i september. Men färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att siffran till och med är högre än vad vi tidigare skrivit om.

Nästan 13 000 bostadsrätter såldes i september, vilket är 14 procent fler än september 2019. Det är en ökning med hela 10 procent jämfört med oktober 2019 som var tidigare rekordmånad.

Samtliga storstadsområden nådde månadsrekord och Storstockholm stod för störst ökning med 26 procent fler sålda bostadsrätter jämfört med september förra året. Det är hela 18 procent fler än förra rekordet som var i maj 2019. Då såldes 4 600 bostadsrätter, jämfört med över 5 400 sålda bostadsrätter nu i september.

”Oftast rör det sig om 1 till 3 procent”

”Det är ovanligt att rekorden slås med tvåsiffriga tal. Oftast rör det sig om 1 till 3 procent när rekordantal slås”, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik, i en kommentar.

Årets nio första månader innebär all time high på bostadsrätter. Hittills har det sålts 89 000 bostadsrätter, motsvarande siffra 2019 var 84 000, som då var rekord. Det är en ökning på 6,5 procent jämfört med 2019.

ANNONS
ANNONS

Den senaste tremånadersperioden ökade priserna på bostadsrätter i landet med 6 procent, och på ett år är motsvarande siffra 5 procent.

All time high på bostadsrätter: ”Ovanligt att rekordet slås med tvåsiffriga tal”
Siffror från Svensk Mäklarstatistik.