Dagens PS

Borgs galna lönefest - så mycket drog han in

Forne finansministern Anders Borgs (M) lön ökade med 547 procent på ett år
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 02 jan. 2017Publicerad: 02 jan. 2017

DagensPS.se skrev nyligen om den före detta statsministern Göran Perssons (S) arvode som föreläsare som fick norrmän att se rött och har dessförinnan rapporterar om hur Fredrik Reinfeldt gjort sig en rejäl hacka i samma typer av sammanhang.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu visar en färsk sammanställning från SvD Näringsliv vad de tidigare statsministerarna, och en rad andra politiker, tjänade förra året. Enligt tidningens siffror är Reinfeldt den enda i topplistan som backade i lön förra året. Granskningen visar att den förre moderatledaren tog ut sammanlagt 1,65 miljoner kronor i lön vilket är en nedgång med 42 procent jämfört med ett år tidigare. Göran Perssons ersättning landade på 1,47 miljoner kronor vilket i stället är en ökning på 13 procent på ett år.

Men listans stora vinnare stavas Anders Borg (M). Den förra alliansregeringens finansminister kunde enligt SvD, som citeras av Expressen, ta ut 9,78 miljoner kronor förra året. Borgs flytt från politiken till ett toppjobb i banksektorn gjorde att hans lönelyft ökade med hela 547 procent på ett år.

MISSA INTE: Reinfeldt hängs ut som snyltare  >

LÄS ÄVEN: Persson i grannfejd – stäms för hemfridsbrott  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS