Dagens PS berättade nyligen om några aktier som kan vara bra att ha i portföljen inför nästa år. Vi har även förklarat vilken aktie som är den svenske astronauten Christer Fuglesangs favorit.

ANNONS

Men nu handlar det om USA:s breda börsindex, S&P 500, och där dominerar goda utsikter. Möjligheterna bedöms som större än riskerna och så brukar det vara, skriver Dagens Industri men slår samtidigt fast att det inte handlar om något ”börsfyrverkeri” enligt prognoserna från 13 utländska firmor.

”Den politiska risken finns kvar, men positiva faktorer är en billig värdering, inflation, bra kassaflöden och stabilare fondflöden. Med ett p/e-tal som är på den lägsta nivån i relation till hela S&P 500 på ett år finns ingen annan sektor som har större potential när vi går in i 2017”, heter det bland annat i en analys från Barclays, enligt Di.

Sammanfattningsvis kalkylerar bankerna, framgår det, ”med en Trumpdriven vinst- och börsuppgång i USA nästa år. Paradoxen är att om optimismen på börsen håller i sig kan potentialen vara uttömd redan när presidentbytet sker den 20 januari”.

MISSA INTE: Julaktierna som ger klirr [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Börsen riskerar attack: ”Betydande brister” [Dagens PS] >