Dagens PS

Kunder i 'akut konkurshot' – 40 Mkr kan vara borta

Det finns misstankar om att medel förskingrats från företaget
Det finns misstankar om att medel förskingrats från företaget
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 25 aug. 2017Publicerad: 25 aug. 2017

Det svenska bolaget går ut och varnar tusentals kunder i ett ”ytterst ovanligt” larm, avslöjar SvD Näringsliv.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Kära kunder och sparare, under fredagen 18/8 blev sju medarbetare med omedelbar verkan avstängda från sina tjänster hos 24Money Payments AB (”Bolaget”) samt dotterbolag 24Money Spar AB. Det finns misstankar om att medel förskingrats från företaget. Alla sju är medlemmar av samma familj.”

Det meddelandet möts man av om man på fredagen besöker företaget 24Moneys hemsida. Som texten avslöjar misstänker man alltså att pengar förskingrats och nu befinner sig bolaget under akut konkurshot, rapporterar SvD Näringsliv.

24Money erbjuder privatkunder och företag konton, betalkort, valutatjänster och betallösningar för e-handel och man har nu valt att bryta samarbetet med bolaget som skötte hanteringen av inbetalningar och utbetalningar till kundernas konton. Det framgår också att såväl polis som ekobrottsmyndigheten är inkopplade i ärendet samt att Finansinspektionen informerats.

Enligt två av varandra oberoende uppgiftslämnare till SvD Näringsliv kan det handla om 40 miljoner kronor som förskingrats. Ytterligare en anonym källa, som fram till nyligen satt i 24Moneys ledning, vittnar om allvaret och det akuta i situationen.

”Kunderna måste underrättas och varnas om situationen. Verksamheten drivs vidare som vanligt trots att en konkurs är oundviklig och nära förestående”

Samtidigt gör bolaget ”allt i sin makt” för att säkra bolagets medel och varnar sina kunder för att sätta in pengar.

”Vi vill uppmana våra kunder att inte betala in några pengar till de bankgironummer som tidigare har använts för insättningar till 24Money.”

24Money har i dag 13.000 kunder varav 1.100 på inlåningsverksamheten.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS