Anser att Ola Rollén skadat förtroendet för Hexagon.

ANNONS

Ola Rollén blev som Dagens PS berättat frikänd i insiderrättegången i Norge, men Första AP-fonden och Aktiespararna riktar hård kritik mot styrelsen i Hexagon för att den låtit Ola Rollén att hålla enmansshow; han har enligt kritiken fått ägna alldeles för mycket tid åt sin sidoverksamhet och blandat ihop sina privata affärer med Hexagons, anser kritikerna, och menar att det skadat förtroendet för det börsnoterade mätteknikbolaget, skriver SvD Näringsliv.

”Det har framkommit uppgifter i rättegången som vi inte har känt till när det gäller frihetsgraden för Ola Rollén. Det tror vi kan ha påverkat aktiemarknadens förtroende för bolaget på ett negativt sätt”, säger Ossian Ekdahl, ägaransvarig på Första AP-fonden, till tidningen och tillägger att man förväntar sig att styrelsen nu agerar så att förtroendet kan stärkas.

”Vi ställer oss också frågande till vilken kontroll styrelsen har haft över Ola Rolléns sidoverksamhet och förväntar oss också att de kommer kommentera och agera på något sätt”, säger samtidigt Aktiespararnas vd Joacim Olsson till SvD.

ANNONS
ANNONS