Tipsar bland annat om ett förvånansvärt stabilt bygge som ska upp.

ANNONS

Affärsvärlden ger köpråd för Balder, Itab Shop Concept och Duroc samt rådet avvakta för Troax i den senaste utgåvan. Tidningen tar även in två nya aktier i sin portfölj, danska klädbolaget IC Group och Eastnine som är under omvandling för att bli ett fastighetsbolag.

I fartdammet efter fastighetsbolaget Balders tolvåriga förvärvsturné står ett förvånansvärt stabilt bygge. På dagens kurs fås Erik Selins kommande schackdrag på köpet. Affärsvärlden ger Balder köpråd som långsiktig sparaktie. I korta perspektivet sätts en ettårig riktkurs till 280 kronor, motsvarande 30 procents substanspremie.

Ett storförvärv pressar lönsamheten för butiksinredaren Itab Shop Concept. Men det är tillfälligt. Nya förvärv håller uppe tillväxten. Affärsvärlden ser utrymme för kurslyft och rekommenderar köp med riktkurs 81 kronor, där var kursen senast för ett halvår sedan.

Troax har rusat på börsen. Nu är multiplarna väl uppskruvade eftersom aktiemarknaden helt har bortsett från det cykliska inslaget i verksamheten. Tidningen bedömer att det räcker med en rapportbesvikelse eller rejäl sättning på aktiemarknaden där tillväxtmultiplarna generellt skruvas ner för att Troax kan falla ganska mycket från nuvarande nivå. Det är värt att vänta in ett bättre ingångsläge det närmaste året, anser Affärsvärlden och ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

Industrikonglomeratet Duroc utvecklas åt rätt håll och slog till med ett nytt förvärv i somras.
Nu väntar förmodligen avyttringar efter uppstädning. Aktien har sannolikt mer att ge, bedömer Affärsvärlden. Tidningen tar i sitt ettåriga perspektiv sikte på 35 kronor.