Här är trojkan aktier du bör tanka, enligt tidningen.

ANNONS

Affärsvärlden rekommenderar köp av Dometic, Bilia och norska Spectrum samt avvakta för SKF i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar sin portfölj oförändrad denna vecka.

SKF är sorgebarnet bland börsens stora verkstadsbolag. Den kortsiktiga medvind bolaget nu upplever räcker emellertid inte för ett köpråd. Affärsvärlden bedömer att bättre köplägen lär komma i SKF för den som har lite tålamod och ger rekommendationen avvakta.

Dometic värderas som en underleverantör till bilindustrin. Den dag aktien värderas som friluftsexpert väntar en betydligt högre värdering. Aktien har stor potential på några års sikt, men för det närmaste året ställs siktet in på 89 kronor, skriver tidningen och ger köprekommendation.

Bilhandlaren Bilia har värderats ner kraftigt på oron för stigande räntor och en bilmarknad i förändring. Värderingen är dock väl pressad och historiskt har Bilia lyckats väl i att kompensera för strukturella förändringar. Direktavkastningen är hög och insiders som Öresund och familjen Qviberg köper aktier. Affärsvärlden ger köpråd med riktkursen 90 kronor om ett år.

ANNONS
ANNONS

Norska oljeservicebolaget Spectrums bibliotek av oljekartor visar på växande dolda värden. På två-tre gånger kassaflödet är aktien fortsatt billig, anser tidningen. Affärsvärlden ger Spectrum förnyat köpråd. Det ursprungliga köprådet lämnades i början av 2016 och aktien har sedan dess stigit med 40 procent.