Dagens PS

SD-topp: "Jag la handen på hennes bröst"

Peter Lundgren, SD:s toppkandidat i EU-valet, medger att han "la handen" på den kvinnliga SD-politikerns bröst. (Foto: TT)
Peter Lundgren, SD:s toppkandidat i EU-valet, medger att han "la handen" på den kvinnliga SD-politikerns bröst. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 20 maj 2019Publicerad: 20 maj 2019

Partiets EU-parlamentariker i blåsväder efter avslöjande av partikamrat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Expressen berättar i dag om sexanklagelserna mot SD:s toppkandidat i EU-valet om en vecka.

Peter Lundgren, som han heter, ska enligt uppgift ha gjort sig skyldig till ett misstänkt sexövergrepp mot en SD-kvinna på ett hotellrum för ett och halvt år sedan.

Den utsatta kvinnan vittnar om händelsen för Kristina Winberg, som även hon varit en av Sverigedemokraternas SD-kandidater i valet till Europaparlamentet.

Fram till i går.

Då, strax före klockan 21 på söndagskvällen, bara ett dygn efter att Expressen konfronterat den utpekade Peter Lundgren med uppgifterna, gick SD ut med ett pressmeddelande om att Kristina Winberg fått sparken och att hon ska strykas från EU-listan.

Winberg hade då berättat för partiledningen att hon bandat samtal med den kvinnliga partikollegan som enligt tidningen berättar i de bandade samtalen att Lundgren kladdat på henne under en fest på ett hotellrum.

Enligt artikeln skedde samtalen bara ett par dagar efter den påstådda sexövergreppen mot SD-kvinnan från Peter Lundgrens sida.

I samtalen säger kvinnan att hon “fick panik” över ofredandet och Kristina Winberg, som enligt vad som framkommer blev ögonvittne till händelsen, förklarar för sin partiväninna att hon “mår så jävla dåligt” för att hon “inte gick emellan”.

ANNONS

I pressmeddelandet skriver SD att Kristina Winberg – som nu avslöjar skandalen –  stängs av som medlem för att hon “inte längre känner någon som helst lojalitet med partiet”.

Winberg har också, anser SD, “uttryckt sig hotfullt mot partiet” i syfte att skada partiet och sina partikamrater, heter det.

Den utpekade Peter Lundgren säger till Expressen att det var en “blöt fest”. Hans minne sviker men han tillstår att han tog SD-kvinnan på brösten.

“Jag vet att jag la handen på hennes bröst”.

Någon egentlig avsikt med det hade han däremot inte, hävdar han. Och han och kvinnan har “helt annorlunda variationer” av vad som hände denna kväll.

Kristina Winberg som ska ha sett vad som hände den kvinnliga SD-politikern uppger för Expressen att Peter Lundgren “tog upp sina händer under hennes tröja och drog i hennes behå” –  och att kvinnan “stretade emot”.

Enligt Winberg försökte kvinnan värja sig genom att ta bort Peter Lundgrens händer.

Den kvinnliga SD-politikern som ska ha blivit föremål för tafsandet från Lundgrens sida vill inte kommentera det inträffade för Expressen, och Sverigedemokraternas pressavdelning beskriver händelsen som “en kväll med trevligt umgänge” och hävdar att det skett “ett missförstånd mellan två personer”.

ANNONS

SD har heller inte, enligt Christian Krappedal på pressavdelningen, agerat mot Kristina Winberg på grund av hennes redogörelse av det som hände denna kväll.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS