Warren Buffett missade miljardinvestering

Uppdaterad: 20 apr. 2020Publicerad: 31 maj 2018
Investeraroraklet Warren Buffett. (Foto: TT)
Investeraroraklet Warren Buffett sågar både nyckeltal och tillväxtfokus. (Foto: TT)

Warren Buffett var tidigare i år nära att göra en investering på tre miljarder dollar i taxiappjätten Uber, uppger Bloomberg News källor.

ANNONS
ANNONS

Affären uteblev dock efter att de två parterna inte kunnat komma överens om storleken och villkoren för investeringen.

Enligt uppgift hade Warren Buffett genom sitt Berkshire Hathaway erbjudit att ge ett konvertibellån, som vid omvandling till aktier skulle ha medfört en stor vinst om Uber fortsatte att öka i värde. Ett liknande upplägg använde Berkshire i samband med finanskrisen när man gav ett lån på fem miljarder dollar till Goldman Sachs.

Men Ubers vd Dara Khosrowshahi ska inte ha varit beredd på att ge bort alltför mycket av Uber och föreslog därför en mindre investering på två miljarder dollar från Berkshires sida. Efter att parterna inte lyckats hitta samspråk föll diskussionerna samman och en transaktion uteblev.

Till affärskanalen CNBC bekräftade Buffett att samtal hade ägt rum med Uber, men tillade att många av detaljerna kring vad som rapporterats inte stämmer.

Uber fortsätter att ha en solid kassa. I slutet av första kvartalet uppgick den till 6,3 miljarder dollar, jämsides ett villkorslån på 1,5 miljarder dollar som ska registreras i det andra kvartalet.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire