Den amerikanska miljardären Michael Bloomberg överväger en presidentvalskampanj inför 2020. Det rapporterar The Guardian.

ANNONS

Det är inte första gången den tidigare borgmästaren för New York överväger att dra igång en valkampanj. Enligt källor överväger Bloomberg dock att ställa upp som en presidentkandidat för det demokratiska partiet i USA. Vid de två senaste valen har han övervägt att ställa upp som oberoende kandidat.

Den demokratiska kampanjchefen Hank Sheinkopf ser främst ett hot mot Bloombergs kandidatur från andra rika och kända personer, däribland Mark Cuban, den tidigare Starbucks-ordföranden Howard Schultz och finansprofilen Tom Steyer.

Sheinkopf bedömer att Bloomberg har haft mer framgång än de affärsorienterade kandidaterna samtidigt som han redan visat att han kan vinna över renodlade politiker.

ANNONS
ANNONS

Bloomberg är god för 51 miljarder dollar och har tidigare sagt att han kan tänka sig stödja kandidater i både partier om de avser införa hårdare vapenlagar samt reformåtgärder kopplade till miljö och invandring.