Har suttit inlåst sedan i januari till följd av misstankarna om grov ekonomisk brottslighet.

ANNONS

Det här avslöjar Affärsvärlden och berättar att finanshuset Jool, som beskrivs som en tillväxtraket med två Gasell-belöningar på meritlistan, ställt ut stora obligationslån – totalt 200 miljoner kronor – till fastighetsbolaget där den ekobrottsmisstänkte och häktade vd:n är verksam.

Jool ska även ha stöttat fastighetsbolaget med kortfristiga krediter under 2016 och 2017, framgår det.

Förutom grova skattebrott är vd:n för det aktuella fastighetsbolaget misstänkt för bedrägeri och svindleri, uppger tidningen.

”Det handlar om misstänkt grov ekonomisk brottslighet som pågått under flera års tid”, säger Ekobrottsmyndighetens åklagare Oscar Strömblad till AFV.

Åklagaren säger till tidningen att ett åtal mot fastighets-vd:n och den tidigare advokaten kan komma före sommaren, senast den 24 maj enligt senaste häktningsförhandlingen, konstateras det i artikeln.

Som advokat har vd:n, enligt AFV, jobbat på kända byråer men begärde 2016 utträde ur Advokatsamfundet för att ägna sig åt sina egna fastighetsaffärer.

ANNONS
ANNONS

Fastighetsbolaget som det handlar om ska ha kantats av flera avhopp av styrelseledamöter samtidigt som revisorer bytts ut.

Vd:n och den före detta advokaten sitter inlåst på Kronobergshäktet i Stockholm.