Dagens PS

1.500 bort från Vattenfall – ska spara 2 miljarder

Vattenfall
Vattenfall
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 20 mars 2018Publicerad: 20 mars 2018

Vattenfall ska minska antalet anställda och konsulter inom stabsfunktionerna med totalt 1.500 heltidstjänster, enligt ett pressmeddelande. Detta som en del i bolagets tidigare aviserade besparingsprogram på 2 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vattenfall har under de senaste åren krympt avsevärt i storlek, främst genom försäljningen av den tyska brunkolsverksamheten. Stabsfunktionerna har däremot inte minskat i samma omfattning, uppger bolaget. Samtidigt ger digitaliseringen stora möjligheter för nya och mer moderna arbetssätt.

Av de cirka 1.500 heltidstjänster finns cirka 600 i Sverige, 600 i Tyskland, 275 i Nederländerna och 25 i övriga länder där Vattenfall har verksamhet. Merparten av de som arbetar i staberna finns i Stockholm (Solna), Berlin, Hamburg och Amsterdam.

Redan pågående effektiviseringsprogram, som den sedan tidigare meddelade outsourcingen av vissa funktioner som omfattar över 500 heltidstjänster, är inräknade i de 1.500 heltidstjänsterna och i besparingsmålet på 2 miljarder kronor.

Vattenfall har totalt cirka 20.000 anställda i främst Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark, Finland och Storbritannien.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS