28-åringen livesände när han sköt ihjäl minst 49 människor. Nämner den svenska Youtubestjärnan i klippet.

ANNONS

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg från Göteborg är bestört över att den misstänkte terroristen nämner honom före den livesända massakern. ”Prenumera på Pewdiepie”, säger mannen.

Felix Kjellberg är ”äcklad” över att hans namn figurerar i klippet.

”Jag fick precis höra de förskräckliga nyheterna från Nya Zeeland. Jag känner mig fullständigt äcklad att mitt namn har yttrats av den här personen. Mitt hjärta och mina tankar går till de drabbade, deras familjer och alla som drabbats av den här tragedin”, skriver den  svenska Youtubestjärnan, en av världens största youtubers, på Twitter.

Den huvudmisstänkte 28-åringen, som uppges vara från Australien, pratar om Sverige flera gånger i ett manifest, som han ska ha publicerat, bland annat ska nattens terrordåd (svensk tid) mot två moskéer i Christchurch i Nya Zeeland ha varit en hämnd för terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm för två år sedan.

28-åringen nämner också den norske högerextremisten och terroristen Anders Bering Breivik, men även Anton Lundin Pettersson, som utförde skolattacken i Trollhättan 2015.

ANNONS
ANNONS

Enligt medier har polisen gripit tre personer som nu är i förvar efter det blodiga terrordådet, där minst 49 människor mördades och skadade många allvarligt.