Sveriges unga och kända klimataktivist påhoppad i Davos av finansminister Steven Mnuchin.

ANNONS

Svenska Greta Thunberg fortsätter  vädja till världens ledare att agera för klimatets skull.

Men det faller inte i god jord hos alla. Tidigare var det USA:s president Donald Trump som uttalade att den 17-åriga svenskan ”måste ta tag i sina aggressionsproblem”.

Men den här gången är det hans nära medarbetare, den amerikanske finansministern Steven Mnuchin som i en förödmjukande kommentar angriper Greta Thunberg.

”Är hon chefsekonom”, undrade Mnuchin under Världsekonomiskt forums årsmöte i Davos, rapporterar bland andra nyhetsbyrån TT i en artikel på SvD.se.

Den amerikanske finansministern sade också att Thunberg kan återkomma och tillrättavisa de globala ledarna när ”hon studerat ekonomi på universitet”.

ANNONS
ANNONS

Klimatskeptikern Trump, som framträdde i tisdags i Davos, nämnde inte Thunberg vid namn i sitt tal, enligt TT, där han angrep ”domedagsprofeter” och hävdade att det råder en ”överdriven pessimism”.

I går, onsdag, sade Trump att han gärna träffat Greta Thunberg, även om han anser att hon bör rikta sin kritik mot andra länder än USA, som han i likhet med finansminister Steven Mnuchin anser inte är någon klimatbov.