Dagens PS

Uppsving på hela bostadsmarknaden

businessbriefen-bostadsmarknaden
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 11 juni 2019Publicerad: 10 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trendbrott: “Proppen ur” på bostadsmarknaden
Branschfolk bedömer att en uppsving på bostadsfronten är i antågande. Bakgrunden är att nya siffror från Svensk Mäklarstatistik indikerar att trenden med en stabil utveckling av bostadspriserna håller i sig. I maj gick priserna upp med 1 procent i snitt på både bostadsrätter och villor i riket.

Nytt försvarskonglomerat är värt 1.500 miljarder kronor
Nu är det klart att industribolaget United Technologies Corporation och försvarsbolaget Raytheon går ihop. Bolagens gemensamma marknadsvärde uppgår till 166 miljarder dollar, motsvarande 1560 miljarder kronor.

Hedgefonderna som gått bäst i år
En trojka utmärker sig på den svenska hedgefondmarknaden, skriver Dagens Industri. Tidningen uppger att Rhenman Healtcare, Origo och Coeli är de hedgefonder som toppar listan över bäst utveckling hittills i år.

Ledamöter tjänar 93.000 – stort lönelyft att vänta
Efter vårens val till EU-val står det nu klart att en majoritet av parlamentarikerna tar plats i Bryssel för första gången – och alla får en mastig löneförhöjning.

Klarnas kalldusch – förlust på 96 miljoner
Sedan Klarna började rapportera offentligt 2017 har bolaget aldrig redovisat ett kvartal med förlust – förrän nu. Bolaget går back nästan 100 miljoner för första kvartalet 2019.

Börsveckan: Två glödheta aktier just nu
Tidningen rekommenderar köp av Railcare och Eastnine i den senaste utgåvan, medan man ger rådet att avvakta för norska NRC, Spectracure, Enea och NCAB.

Norsk AI-startup tar in 235 miljoner kronor
Bolaget Spacemaker använder AI för att bygga hållbara städer. Nu tar bolaget in 235 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna märks Northzone, som var tidiga att investera i Spotify, och riskkapitalbolaget Atomico med Skype-grundaren Niklas Zennström i spetsen.

Privat ö i New York till salu för 120 miljoner kronor
Columbia Island ligger i Long Island-sundet, och det tar ca 30 minuter att ta sig till Manhattan med båt, skriver Bloomberg. Ytan är på drygt 460 kvadratmeter, och en bunker täcker stora delar av ön.

ANNONS

Debatt: Riskerar Sverige att bli ett muslimskt kalifat?
Nyligen inledde Säpo en offensiv mot islamister och jihadister under rubriken ”Åtgärder för minskad tillväxt i extremistmiljöer”. Är detta uttryck för samma sorts snedvridna alarmism som när SÄPO efter 68-revolten jagade påstådda vänsterextremister men blundade för högernationalismen? Saken är mer komplicerad, skriver Per Gahrton i en debattartikel.

Skanska tar USA-kontrakt på nära en miljard
Byggbolaget har tecknat avtal med Kaliforniens transportdepartement om att bygga en fyrfilig motorväg med anslutningar till State Route 905 i San Diego, USA.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS