Dagens PS

"Sadistiska" samtal med kvinnliga statschefer

trump
Donald Trump ska bland annat ha kritiserat Storbritanniens Theresa May för hennes syn på NATO. (Foto: TT)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 30 juni 2020Publicerad: 30 juni 2020

I en lång kolumn skriver legerndariska Vita huset-korrespondenten Carl Bernstein att källor kritiserar Donald Trumps samtal med olika statschefer. Bland annat ska han ha “nedvärderat” Theresa May och Angela Merkel. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I artikeln beskriver källor Donald Trumps samtal med Storbritanniens förre premiärminister Theresa May och Tysklands förbundskansler Angela Merkel som “förnedrande” och “svartmålande”. En av källorna beskriver samtalen som “nära på sadistiska”.

“Vissa saker han sade till Angela Merkel är ofattbara: Han kallade henne ‘dum’ och anklagade henne för att vara på Rysslands lönelista. /…/ Han är tuffast med dem han ser som veklingar och svagast mot dem han borde vara tuff mot”, säger en av källorna.

En tysk högt uppsatt källa instämde i beskrivningen och beskrev samtalen som “väldigt aggressiva”.

“Ryggradslös” gällande Nato

Gällande Trumps samtal med May beskriver en källa dessa som “förnedrande och mobbande”. Trump ska ha kallat henne för “idiot” (“fool”) och menat att hon var ryggradslös gällande Brexit, NATO och invandringsfrågor.

Som svar på artikeln säger vita husets ställföreträdande pressekreterare Sarah Matthews bland annat att “President Trump är en förhandlare av världsklass som oavbrutet har representerat USA:s intressen på världsscenen”.

Carl Bernstein är mångårig Vita huset-korrespondent och låg bland annat bakom avslöjandet av Watergate-skandalen.

Läs mer: Trump banar väg för Twitter-vedergällning

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS