BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Trump: Sverige har svikit USA
USA:s president Donald Trump har på Twitter uttryckt sin besvikelse över statsminister Stefan Löfven angående åtalet mot hiphopartisten Asap Rocky. Trump skriver att han är ”väldigt besviken på Stefan Löfven för att han inte kan agera”, och fortsätter inlägget med att säga att statsministern även svikit USA:s afroamerikaner.

Handelsministern tror på avtalslös Brexit
”Och det jag oroar mig mest för är att svenska företag inte förberett sig”, säger Ann Linde (S).

Raseri mot statens dolda miljardindustri
Staten har egna regler; En bortglömd räkning till myndigheter bli tusentals procent dyrare. Transportstyrelsen är en av de myndigheter som passar på att sko sig om någon försummar att betala en räkning. Ett belopp som från början är på 9 kronor, exempelvis för trängselskatter, kan öka med 5.500 procent med en tilläggsavgift på 500 kronor.

Spotify-grundarens galna inkomstökning: 3.600 procent
Svenske Daniel Ek grundade den omåttligt populära streamingtjänsten. Nya dokument visar hur mycket han drog in under rekordåret 2018.

Tobaksjätte satsar på e-cigg i Afrika
Philip Morris lanserar en flaggskeppsbutik i den sydafrikanska staden Johannesburg. Detta i syfte att öka efterfrågan på kontinenten för bolagets e-cigarett IQOS.

Dollarmiljardären: Blir inget avtal mellan USA och Kina
Hedgefondmiljardären Kyle Bass tror inte på ett handelsavtal mellan USA och Kina. Den främsta anledningen är Kinas kommunistparti som inte gillar att ställas inför något mätbart eller genomdrivbart.

Rapporter

Försäljningen ökar för McDonald’s
Snabbmatskedjan redovisar en omsättning och ett resultat i linje med förväntat under andra kvartalet. Den jämförbara försäljningen var klart bättre än väntat. Omsättningen uppgick till 5,34 miljarder dollar (5,35), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 5,33.

ANNONS
ANNONS

Twitter något bättre än förväntningarna
Sociala medie-plattformen redovisar en omsättning som var något högre än förväntat under andra kvartalet. Omsättningen uppgick till 841,4 miljoner dollar (711), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 829.

Alphabet tokrusade efter stark rapport
Teknikjätten Googles moderbolag Alphabet redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet var klart högre än väntat och aktien rusar över 8 procent i efterhandeln.

Vodafone rusar på börsen – trots svagt kvartal
Telekombolaget redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Omsättningen uppgick till 10 653 miljoner pund (10 902), en minskning med 2 procent mot föregående år. Organiskt minskade omsättningen med 0,1 procent.