BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Cyberattacker hot mot ekonomin – vd:ar oroliga
Vd:ar ser cybersäkerhet som största hotet mot världsekonomin det kommande decenniet, enligt undersökningen CEO Imperative Study från konsultjätten EY.

Aktie rasar 40 procent efter mäklartabbe
Det filippinska flygbolaget rasade nästan 40 procent innan stängning under tisdagen – på en tabbe. Nedgången berodde på att ett ”större mäklarhus” lagt en felaktig säljorder på 58 pesos, i stället för 98 pesos.

Omvänd vinstvarning från Pricer – aktien rusar
Pricer släpper preliminära siffror för det andra kvartalet 2019, enligt ett pressmeddelande. Den ordinarie delårsrapporten släpps den 18 juli. Nettoomsättningen beräknas uppgå till 271 miljoner kronor i andra kvartalet 2019, vilket motsvarar en tillväxt på 22 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nischade mobilstartupen växer tack vare kvinnor
Mobiloperatören Telness är i tillväxtfas och ses som en attraktiv arbetsplats – och tack vare en kvinnlig ledning är det just kvinnlig arbetskraft som dras till bolaget.

Unga bojkottar skamfilad norsk miljardindustri
I Norge minskar fiskkonsumptionen – ett trendbrott i ett av världens mest sjömats-glada länder. Framförallt är det de yngre generationerna som överger fisk och skaldjur, och mellan 2012 och 2017 sjönk konsumtionen av sjömat med 46 procent i åldrarna 18-34 år, jämfört med en minskning på bara 17 procent för hela befolkningen, enligt artikeln.

Svenskarna tror på stigande bostadspriser
En majoritet av svenskarna tror att priserna på bostäder kommer att stiga under det kommande året. Det visar en färsk undersökning Svensk Fastighetsförmedling låtit göra med hjälp av Kantar Sifo.

ANNONS
ANNONS

Skanska bättrar på resultat med 408 miljoner
Byggbolaget Skanskas rörelseresultat i andra kvartalet kommer att påverkas positivt med 408 miljoner kronor av rättsprocesser. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Dagens aktierekar – ett axplock
Rapportsäsongen är igång, och aktierekommendationerna haglar in. Här är en lista över de viktigaste för dagen.