Dagens PS

Toppchefen: Fysiska butiken är inte död

skärholmen-centrum-butiksdöden
Butikskedjorna kämpar för sin överlevnad – och en del har redan gått under. Nu uttalar sig en av branschens toppchefer. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 13 maj 2019Publicerad: 13 maj 2019

Butikskedjorna kämpar för sin överlevnad – och en del har redan gått under. Nu uttalar sig en av branschens toppchefer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en artikeln i Svenska Dagbladet säger Carl Strufve att det pågår förändring inom butikshandeln. Han är nordenchef för Grosvenor, bolaget som driver sex stycken köpcentrum runt om i Sverige, bland annat i Skärholmen. Han menar att förändringen måste ske, men att fysiska butiker kommer att finnas kvar:

“Det råder inget tvivel om att butikshandeln genomgår ett skifte och att marknaden ser annorlunda ut. Och hur framtiden ter sig kan ingen veta. Men att all handel skulle flytta till digitala kanaler och den fysiska butiken skulle dö, det tror jag inte på”, säger Carl Strufve till Svd.

Nyligen lämnade Åhléns sina lokaler i Skärholmens centrum, vilket har tvingat Strufve att bli mer kreativ med utrymmet, står det i artikeln. Bland annat ska flera tidigare butiker bli kontor. “Det viktiga är att förändra, och att ha en dialog med hyresgästerna”, förklarar han. Köpcentrumen måste fokusera mer på upplevelser än bara på shoppingen, menar Strufve.

Tidigare i år rapporterade Dagens PS om att butikskedjan JC ansökt om konkurs.

LÄS MER: Konkursen ett faktum för välkänd butikskedja >

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS