Dagens PS

Svensk fotboll i sorg och AF-chefen tvingas gå

businessbriefen-lennart-johansson-arbetsförmedlingen-mikael-sjöberg
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 05 juni 2019Publicerad: 05 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lennart Johansson död: “Svensk fotboll är sorg”
Lennart Johansson, tidigare ordförande i Svenska Fotbollsförbundet och för Uefa har avlidit. Han blev 89 år gammal. På sin hemsida skriver Svenska Fotbollsförbundet att Lennart Johansson somnade in i går kväll den 4 juni, efter en kort tids sjukdom.

Ikea satsar på “robotmöbler”
Så kallar den svenska möbeljätten satsningen där samarbete inletts med en USA-startup. Ikea samarbetar med amerikanska Ori för att utveckla robotmöbler.

150 förlorar sina jobb i Volvos fabrik
Dystert besked för de anställda, som drabbas efter semestern, enligt P4 Göteborg. Volvo Lastvagnar halverar sin produktion i Tuvefabriken, och det rör sig om en produktionsminskning från 30 till 16 lastbilar på kvällsskiftet.

Världsbanken: Trump skjuter ekonomin i sank
Handelskriget som USA:s president bedriver uppges slå hårt mot den globala ekonomin. Världsbanken spår i en ny prognos att ekonomin i världen bromsar in mer än väntat i år.

Gör förlust på 77 miljoner – minst 150 får gå
Clas Ohlson gjorde en brakförlust under det fjärde kvartalet. Nu får ytterligare anställda sparken från sina jobb. Rörelseresultat under det fjärde kvartalet (februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 var sämre än väntat.

Ekonom sågar kronan: “Sluta hoppas”
Kronan har försvagats betänkligt de senaste åren, och i världshandeln råder oro över handelskriget mellan USA och Kina – och ännu syns inget ljus i tunneln, menar David Oxley, seniorekonom på Capital Economics.

Investeringsjätten säljer för 100 miljarder i Alibaba
Softbank har sålt 73 miljoner depåbevis i kinesiska e-handelsbolaget Alibaba. Det framgår i ett pressmeddelande. Affären innebär att en nettovinst på motsvarande 105 miljarder kronor.

Arbetsförmedlingens chef tvingas lämna
När hans kontrakt löper ut nästa vår så får Mikael Sjöberg lämna sin post som generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Tidigare i år riktade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) kritik mot Sjöberg, och efter det gick Centerpartiet och Liberalerna ut och krävde hans avgång. Dock ska detta inte ha haft någon påverkan på beslutet, menar Johansson.

ANNONS

NY Times: Nya sömntrenden en hälsorisk
Avundas du de högt uppsatta cheferna, eller de framgångsrika kändisarna, som verkar jobba dygnet runt och alltid vara hypereffektiva med sin tid? Studier visar att deras livsstil kan vara ohållbar i längden.

‘The bad bank’ har betalat skulden till brittiska folket
UK Asset Revolution, som skapades för att sälja de dåliga lånen från Northern Rock & Bradford & Bingley före finanskrisen, har återbetalat hela skulden till skattebetalarna.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS