Dagens PS

Storklubbar överger superligan: "Ett misstag"

Storklubbar överger superligan
Arsenal är en av de sex storklubbarna som nu skrotar planerna på att vara med i den europeiska superligan, det var "ett misstag" att planera det, skriver klubben på social medier. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 21 apr. 2021Publicerad: 21 apr. 2021

“Vi gjorde ett misstag och ber om ursäkt för det”, skriver Arsenal på sociala medier, en av sex brittiska storklubbar som nu drar sig ur den planerade superligan i fotboll i Europa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SVT rapporterar med hänvisning till brittiska medier att Manchester City var först ut att meddela att klubben backar ur European Super League, ESL, som backas upp finansiellt av den amerikanska investmentbanken JP Morgan, enligt The Guardian.

Övriga fem storklubbar i Storbritannien som skulle vara med i ligan – Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool och Tottenham – gav sedan samma besked som Manchester City.

Citys rival Manchester United kablade först ut att klubbens vd Ed Woodward – som varit pådrivande kring en superliga – beslutat sig för att avgå.

Senare meddelade Manchester United enligt SVT att Super League-projektet inte längre är aktuellt för klubben.

“Vi har lyssnat på reaktionerna från våra fans, från den brittiska regeringen och andra viktiga intressenter. Därefter har vi beslutat oss för att vi inte kommer att delta i Super League”.

SVT uppger att rykten florerar att även de spanska storklubbarna Barcelona och Atlético Madrid är på väg att dra sig ur Super League-iden.

Kritiker menar att enda syftet med en europeisk superliga i fotboll är att skuldtyngda klubbar, särskilt spanska, ska kunna dra in så pass mycket pengar att de kan betala fordringsägarna.

Läs även: ESL – ”en kamp om pengar” »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS