Dagens PS

Socialdemokraterna vill punktmarkera tyskar

tyskar
S vill "punktmarkera tyskar" efter att landet tagit beslut om att legalisera cannabis. Ett "oprofessionellt svar" anser Redditanvändaren som frågade partiet om det inte är dags för en mer "human" svensk drogpolitik för att stoppa knarkrelaterat gängvåld. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 06 maj 2024Publicerad: 06 maj 2024

På frågan om Sveriges narkotikapolitik inte bör reformeras för att stoppa narkotikarelaterad gängkriminalitet svarar Socialdemokraterna att polisen bör få utrymme att “punktmarkera tyskar”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Partiet beklagar att de tyska partivännerna “fallit undan för knarkliberalerna” genom att legalisera narkotikaanvändning.

Bakgrunden är att Tyskland nu tillåter vuxna tyskar att inneha 25 gram cannabis för eget bruk och att förvara 50 gram cannabis i hemmet samt att ha tre cannabisplantor hemma.

Lagen som började gälla 1 april i år gör det möjligt att konsumera cannabis offentligt – så länge det sker utom synhåll för barn eller i närheten av idrottsanläggningar.

Förvånad över S “oprofessionella svar”

Svenska Socialdemokraterna anser att tyskarna ger vika för knarkanhängarna och skriver till Redditanvändaren, som tycker att det finns skäl att se över den svenska knarklagstiftningen:

“Det bör bli ett särskilt uppdrag för svensk polis att punktmarkera tyskar som kommer hit när Fehmarn Bält-bron blir färdig”.

Partiet anser att det som hänt i Tyskland bör resultera i stränga gränskontroller mot tyskar som har för avsikt att gästa Sverige.

Redditanvändaren ställde frågan om det inte är dags att ta kontroll över den svenska narkotikamarknaden, som genererar många miljarder, och göra den mer “human” med hänvisning till att Tyskland nu tagit “kontroll över den svarta cannabismarknaden för att slå ut gängkriminaliteten”.

ANNONS

S “oprofessionella svar” förvånar Redditanvändaren, framgår det.

ANNONS

Senaste nytt

Vänstern: Nej till legalisering av cannabis

Vänsterpartiet vill att polisen och tullen får mer resurser för att stoppa den stora narkotikasmugglingen till Sverige, men partiet förkastar helt att en legalisering av cannabis då det riskerar att fler blir drogberoende, skriver V, oberoende av de medicinska effekter som cannabis uppvisat.

Partiet anser också att det är fel att straffa användarna och ser hellre att de får hjälp för att bli kvitt sitt knarkkmissbruk.

Även Miljöpartiet vill att mer fokus läggs på vård och behandling medan Centerpartiet tar med sig frågan, heter det i C:s svar.

KD svarade inte och SD gick inte att kontakta

Moderaterna tackar för inspelet medan Liberalernas ungdomsförbund inte tagit ställning om en legalisering av cannabis.

Däremot tycker LUF att det bör göras “en oberoende förutsättningslös utredning om den svenska narkotikapolitikens konsekvenser eftersom vi har ovanligt hög dödlighet i Sverige”.

ANNONS

Kristdemokraterna svarade inte på frågan över huvud taget, trots påstötningar och Sverigedemokraterna gick enligt Redditanvändaren inte att vare sig mejla eller meddela.

Läs även: Polisens insats: Åtta av tio försändelser innehöll narkotika Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS