”Absolut, det är den risk vi löper. Det är klart att det kommer att bli en stor utmaning”, säger vd på Doktor24 till SvD.

ANNONS

Enligt Martin Lindman, vd för det privata vårdföretaget Doktor24, är intresset svalt från regionerna om ta hjälp att utföra vaccineringar mot covid-19.

Det går långsamt och de privata vårdaktörerna väntar på besked, enligt Martin Lindman som berättar i SvD att samtliga regioner kontaktats inför massvaccineringen.

Skåne är den enda region där det privata vårdföretaget inlett en upphandling.

”Vi har ungefär fått svaret ”tack för visat intresse, vi hör av oss”. Jag är förvånad över att intresset inte varit större än så. Vi såg ju att antikroppstestningen kom igång sent och att det fanns stora utmaningar för regionerna att göra det på egen hand”, säger Martin Lindman på Doktor24 till tidningen.

”Det känns tight”

På frågan om han ser någon risk med att vaccineringarna försenas, svarar han att det är ”absolut” är så.

”Tanken är ju att vaccineringarna ska komma gång i början av nästa år och jag tycker att det känns tight.”

Enligt Doktor 24:s vd har företaget kapacitet att vaccinera mellan 15 000 och 30 000 personer per dag.

Även den digitala vårdgivaren Kry har viss kritik mot regionerna när det gäller vaccinförfarandet, även om man förstår att trycket är hårt i regionerna.

På Pratikertjänst har vaccineringen redan kommit igång, dock önskar man mer information från regionerna hur resursfördelningen ska hanteras.

ANNONS
ANNONS

Regionerna slår ifrån sig kritiken. Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på organisationen Sveriges kommuner och regioner, säger bland annat i artikeln att vaccineringen redan påbörjats i samtliga regioner.

Läs mer på SvD.se.

Läs även: Fler vacciner väntas – då kan alla svenskar få sprutan [DagensPS.se] »