BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Göran Persson redan i blåsväder: ”Jättekonstigt” 
Swedbanks nye ordförande, den tidigare statsministern, sitter på dubbla stolar. ”Jättekonstigt”,  säger Joacim Olsson, Aktiespararnas vd, till Dagens Industri.

Nya chockskatten – priset kan stiga 130 procent
Från och med nästa år vill regeringen införa en ny skatt på plastpåsar – och höjningen kan innebära ökade kostnader för konsumenter. Den nya beskattningen är en del av januariavtalet, som regeringen kom överens om med Centerpartiet och Liberalerna.

SBAB: Krisläge – 160.000 bostäder saknas
Sveriges befolkning växer ovanligt snabbt, och bostadsbyggandet hinner inte med. I framtiden kan det bli ännu värre, visar en ny rapport från SBAB.

Asiens rikaste hyrde in Beyoncé till ett bröllop
Asiens rikaste man är Mukesh Ambani. Företagsmannen är god för nästan 500 miljarder kronor – och efter investeringar i olje- och telekombranschen vill han nu ta sig an e-handel.

Skanska säljer projekt för 1,3 miljarder kronor
Byggbolaget Skanska har sålt bostadshuset RESA i Washington till Northwestern Mutual för cirka 1,3 miljarder kronor. Transaktionen bokförs under andra kvartalet och tillträde till fastigheten är planerat till juni, enligt ett pressmeddelande.

Höjt rut-avdrag bra för ”hela branschen” 
Städning, flytthjälp och reparationer. Från och med den 1 juli dubblas avdraget för hushållsnära tjänster, det så kallade rut-avdraget, vilket spås ge en ökad efterfrågan hos bolag som erbjuder dessa tjänster.

ANNONS
ANNONS

Goldman Sachs kapar Teslas riktkurs rejält
Goldman Sachs kapar riktkursen för Tesla till 158 dollar från 200 dollar. Det motsvarar en nedsida på 30 procent från bolagets stängning på 226,43 dollar per aktie på onsdagen.

Di spår rapportbesvikelse från modejätten
Dagens industri konstaterar att modejätten H&M under vd Karl-Johan Perssons första tio år har underpresterat rejält.