Dagens PS

Nytt smittorekord i USA – Fauci förordar lockdowns

fauci
Vissa amerikanska delstater har sett en fördubbling av coronafall på dygnsbasis den senaste tiden, poängterade Anthony Fauci under torsdagen. (Foto: TT)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 10 juli 2020Publicerad: 10 juli 2020

Dygnssiffran över antalet smittade av covid-19 i USA fortsätter att stiga. Under torsdagen rapporterades 65.000 fall. “Varje delstat som har ett seriöst problem, borde på allvar titta på att stänga ned”, säger smittskyddsexpert Anthony Fauci.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under det senaste dygnet bekräftades det över 65.000 fall, vilket är den hittills högst uppmätta dygnssiffran för inte bara USA utan globalt.

Vissa amerikanska delstater sticker ut mer än andra. Särskilt drabbade är Kalifornien och Florida som slagit nya dygnsrekord mätt gentemot det senaste sjudagarsgenomsnittet. Totalt har 12 delstater åstadkommit detta, enligt CNBC som analyserat data från Johns Hopkins-universitetet.

Fördubbling av fall i vissa delstater

I dessa delstater borde man på allvar tänka om en nedstängning, kommenterade Vita husets smittskyddsexpert Anthony Fauci.

”Vad vi ser är exponentiell tillväxt. Det gick från ett genomsnitt på cirka 20.000 till 40.000 och 50.000. Det är en fördubbling. Om du fortsätter dubbla blir 50 gånger två 100. Varje delstat som har ett seriöst problem, borde på allvar titta på att stänga ned”, sade Fauci i en Wall Street Journal-podcast.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS