Dagens PS

Nygamla idéer, blåsväder för både Ikea och Persson

businessbriefen-bostäder-ikea-göran-persson
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 02 juli 2019Publicerad: 02 juli 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bostadskrisen: Nygammal idé livar upp marknaden
Ägarlägenheter kan bli en ny trend när marknaden för bostadsrätter svalnar. Det nya konceptet baseras på att privata investerare går in i byggprojekt.

Polska ministern om Ikea: “Skandalöst”
Svenska möbeljätten är i blåsväder i Polen efter att bolaget sparkat en anställd som öppet kritiserat homosexuella under ett pride-event.

Delägare i Perssons bolag anklagas för plundring
Bolaget där Göran Persson är ordförande, Greengold Group, skakas av en internskandal – en styrelsesuppleant i två av koncernens holdingbolag stäms på miljonbelopp för bolagsplundring.

Stefan Persson storköper – för 281 miljoner
Huvudägare har via sitt ägarbolag Ramsbury Invest ökat innehavet i klädbolaget H&M där han också är styrelseordförande.

Bitcoin-raset: Tappat 25 procent på en vecka
Kryptovalutan tappar även under tisdagen och är nu ned under 10 000 dollar. Det motsvarar ett tapp på 25 procent från toppen i förra veckan.

Nya uppgifter: Världens största börsnotering snart här
Den saudiska statliga oljejätten Saudi Aramco har återupptagit sina planer på en börsnotering, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Processen har varit lagd på is de senaste månaderna till följd av Saudi Aramcos köp av petrokemijätten Sabic.

Apples vd om kritiken: “Brist på förståelse”
Tim Cook tillbakavisar uppgifter om att designchefen Jony Ive ska ha valt att sluta på grund av hans påstådda intressebrist för design. I ett mejl till NBC-reportern Dylan Byers kallar Cook uppgifterna, som härstammar från Wall Street Journal, för ”absurda”.

Spotify lägger ned program för nya artister
Musikströmningstjänsten Spotify avslutar ett program som har möjliggjort för självständiga artister att ladda upp sin musik direkt till plattformen, bara tio månader efter att tjänsten lanserades.

ANNONS

Här är tipsen för att undvika utbrändhet
För att du och ditt företag ska kunna växa och blomstra behöver du först ta hand om dig själv och din passion. Nyckeln till att undvika utbrändhet är att ställa sig själv tre viktiga frågor.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS