Dagens PS

Nya uppgifter: Förbifarten försenas "minst två år"

förbifart-stockholm-försenas
Förbifart Stockholm har stött på flera problem det senaste halvåret. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 25 juni 2019Publicerad: 25 juni 2019

Mångmiljardprojektet Förbifart Stockholm kommer att försenas minst två år, enligt uppgifter till Dagens Industri. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens PS har tidigare rapporterat om granskningen av projektet som Dagens Industri har gjort. Tidigare uppdagades att byggbolaget LSAB fakturerat projektet för mycket pengar och inte genomfört det jobb man skrivit avtal för – och just nu pågår arbetet med att hitta en ny entreprenör.

LÄS MER: Förbifarten sladdar: Kostat 280 miljoner extra >

Trafikverket säger att man hoppas att upphandlingen är klar till årskiftet, en process som rimligtvis försenar hela Förbifarten, men myndigheten har i övrigt inte gått ut med någon officiell information kring förseningen av hela projektet.

”I dagsläget är vi försenade. Men det återstår att se hur helheten ser ut, det kommer vi att presentera till sommaren”, har projektchefen Johan Brantmark sagt till Di.

Enligt Dagens Industris granskning är det inte bara bygget under Lovön, där LSAB tidigare arbetade, som skapat problem. Bland annat ska flera bergras ha sinkat arbetet med sprängningen under Sätra.

“Minst två år” är bedömningen av förseningen från Di:s källa.

Lovön och Sätra utgör bara två av femton delprojekt i Förbifart Stockholm. Projektet har en budget på 30 miljarder kronor, och ska enligt planeringen öppnas för allmänheten år 2026.

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS