Dagens PS

Ny rapport spår mörk framtid för handeln

businessbriefen-butiksdöden
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 18 juni 2019Publicerad: 18 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Butiksdöden: 30.000 jobb borta inom 10 år
Handeln genomgår just nu stora förändringar, och med dessa kommer arbetstillfällena självklart att påverkas. Nu visar en ny rapport att tiotusentals jobb kan vara borta inom bara tio års tid.

Osynlige mannen toppar inkomstligan överlägset
”Ändå är chansen stor att du aldrig hört hans namn”, skriver Aftonbladet om den stenrike doldissvensken.

Tieto och Evry går ihop – blir ledande i Norden
IT-konsulten Tieto går samman med Evry för att bilda ett av de ledande digitala tjänste- och mjukvaruföretagen i Norden. Budet motsvarar en premie med 13,6 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen de senaste tre månaderna.

Swedbank försöker tvätta sin smutsiga byk
På måndagskvällen meddelade Swedbank att storbankens vd i Estland och finanschefen i den estniska filialen stängs av från sina uppdrag. Samtidigt kom beskedet att en styrelsemedlem avgår med omedelbar verkan.

Volvo ska ta fram AI-plattform med Nvidia
Verkstadsbolaget Volvo har tecknat ett partneravtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla en avancerad AI-plattform för självkörande lastbilar.

Economist: Flygplatser försvarslösa mot drönare
”Vad kan en flygplats göra för att försvara sig mot drönarattacker? Inte mycket”, skriver The Economist i ett nytt reportage.

Di: Fem aktier med bara köprekommendationer
Det kan kännas tufft att navigera på den skakiga sommarbörsen – men här kommer tips om fem aktier som fått enbart köprekommendationer av analytikerna.

Airbnb tar över Norge – svagare trend i Sverige
Appen Airbnb, där användare kan boka boende i andra hand, har tagit den norska markanden med storm – och kanske är Sverige på väg åt samma håll.

ANNONS

Panta din snusdosa – för att spara på plasten  
Över en miljon svenskar snusar, men långt ifrån alla har koll på hur dosan återvinns på rätt sätt. Nu gör snusförtaget Swedish Match en satsning för att hjälpa sina kunder rätt – genom att införa pant på snusdosorna, skriver Expressen.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS