Dagens PS

Norwegian-aktien i fritt fall på Oslobörsen

flygbolaget Norwegian
SAS-rivalen Norwegian har fortsatt motvind och kom in med ännu en miljardförlust i tisdagens resultatredovisning. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 18 maj 2020Publicerad: 18 maj 2020

Norska flygbolaget Norwegians nyemission blev övertecknad 7,2 gånger, visar det slutliga utfallet. Det framgår av ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Totalt inkom det över 19 500 ansökningar om att teckna aktier i emissionen. Det gäller för totalt 2,9 miljarder nya aktier. Det kan jämföras med emissionens erbjudande på 400 miljoner nya aktier med teckningskursen en norsk krona per aktie.

Norwegian hade tidigare sagt att man ville se befintliga aktieägare få över hälften av de nya aktierna under emissionen. Det slutliga utfallet blev att 55 procent av de 400 miljoner nya aktier hamnar med de befintliga aktieägarna.

Norwegians nyemission syftar till att stärka upp balansräkningen men också göra bolaget tillgängligt för norska statens lånegarantier på tre miljarder norska kronor. Emissionen ingår också i ett större räddningspaket där skulder med lånegivare omvandlas till aktier i bolaget.

Under morgonen har det varit rejäl press i Norwegian-aktien på börsen. I skrivande stund har aktien fallit med cirka 46 procent till 2,73 norska kronor senast betalt.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS