Riskkapitalbolaget Silver Lake och investmentbanken Goldman Sachs har engagerat sig som finansiella rådgivare inför en potentiell privatisering av Tesla, enligt bolagets vd Elon Musk. Det skriver Reuters.

ANNONS

Beskedet kom på Twitter och följer upp ett tidigare blogginlägg från Musk om att Saudiarabiens förmögenhetsfond stödjer planerna på ett utköp av elbilsbolaget. Som Dagens PS kunde rapportera på måndagen har Elon Musk nu stämts efter sitt twittrande om ett utköp från börsen. Den frispråkige entreprenören är samtidigt föremål för en utredning från Securities and Exchange Commission (SEC), som Dagens PS också skrivit om.

LÄS ÄVEN: Tesla stäms för Musks twittrande [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Myndighet undersöker Musks twitterinlägg [Dagens PS] >

På börsen blev däremot reaktionen måttlig då många investerare inte ser en privatisering på 72 miljarder dollar kunna bli realiserad. Tesla-aktien stängde upp 0,3 procent under måndagen.

Till nyhetsbyrån sade en källa att Silver Lakes deltagande bara är som rådgivare, vilket därmed utesluter att man går in själva som investerare. Silver Lake har tidigare varit involverade i bland annat utköpet av datorjätten Dell 2013.

ANNONS
ANNONS

Vid sidan av Silver Lake och Goldman Sachs har Tesla anlitat advokatfirmorna Wachtell, Lipton, Rosen & Katz and Munger och Tolles & Olson som legala rådgivare kring utköpet. Ingen av de två firmorna har velat kommentera uppgifterna till Reuters.