Norska teknikkonsulten Multiconsult ökar sitt rörelseresultat från 15,9 miljoner NOK andra kvartalet 2019 till 103 miljoner i år . Även omsättningen ökar. ”Vi börjar se resultatet av reformpaketet vi startade i fjol”, säger koncernchef Grethe Bergly.

ANNONS

Multiconsult ser under andra kvartalet en omsättning på 952 miljoner norska kronor (NOK), att jämföra med 867 miljoner NOK samma period 2019.

Rörelseresultatet ökar från 15,9 miljoner NOK under fjolåret till 103 miljoner i år. Rörelsemarginalen hamnar på 10,8%, jämfört med fjolårets 1,8%.

Högsta halvårsresultatet någonsin

Företagets halvårsresultat ligger på 220 miljoner NOK, vilket är den högsta siffrans sedan bolaget börsnoterades 2015.

”Vi börjar se resultatet av reformpaketet vi startade i fjol. Ett större fokus på kärnverksamheten, tillsammans med en väldigt kompetent och dedikerad organisation har bidragit till att vi levererar starka leveranser till våra under, samtidigt som vi behåller god lönsamhet”, säger koncernchef Grethe Bergly i ett uttalande.

”Covid-19 har krävt andra åtgärder än vi har varit med om tidigare. Jag är både stolt och imponerad över hur våra medarbetare har svarat på de utmaningar pandemin har medfört”, säger hon vidare.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: AV: Bra potential för norsk teknikkonsultjätte [Dagens PS]