Dagens PS

Magdalena Andersson säger inte nej

Magdalena Andersson
Finansminister Magdalena Andersson säger inte nej på frågan om hon vill ta över Stefan Löfvens jobb. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 25 aug. 2021Publicerad: 25 aug. 2021

Hon pekas ut som Stefan Löfvens kronprinsessa och finansminister Magdalena Andersson säger inte heller nej på frågan om hon vill ta över hans jobb.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Magdalena Andersson är favoritkandidat till ny partiordförande för Socialdemokraterna och i förlängningen presumtiv statsminister när Stefan Löfven nu deklarerat att han avgår i samband med S partikongress i början av november.

I dag, på onsdagsmorgonen, har Socialdemokraternas verkställande utskott haft möte i partiets högkvarter på Sveavägen i Stockholm.

Det var innan det som Magdalena Andersson kommenterade Löfvens avgång och gav ett svävande besked på frågan om hon vill ta över hans jobb.

Andersson: Partiets medlemmar får säga sitt

“Nu har han precis meddelat att han ska avgå och nu kommer partiets medlemmar att kunna säga sitt till valberedningen, och så kommer dom att kunna genomföra sitt arbete. Det är viktigt att den processen får ha sin gång. Jag är ju finansminister i Stefan Löfvens regering. Vi håller precis nu på att sätta ihop en budget. Det är ett väldigt tufft parlamentariskt läge, så det är det som upptar hela mitt fokus just nu”, sade Magdalena Andersson till Svenska Dagbladet.

Andersson, som alltså inte säger rakt nej till att axla Stefan Löfvens mantel, sade också att hon har “stor respekt” för hans beslut.

Läs mer: Stefan Löfven avgår – dags för Magdalena nu?

Läs även: Han önskar att S utser en “småföretagarminister”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS