BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Ägarfamiljen har köpt för 36 miljoner – på två dagar
Familjen Lundin utökar sitt innehav i gruvbolaget Lundin Mining ytterligare. I dag har man köpt aktier för närmare 17 miljoner kronor, och aktien stiger på börsen efter nyheten.

Chockhöjda hyror slår hårt mot båtklubbarna
Nya regler för beskattningen av båtklubbar tvingar medlemmar att lämna och föreningarna till drastiska åtgärder. Bakgrunden till höjningen är en inventering av alla hamnanläggningar i Stockholms stad, där slutsatsen blev att ett utförligt underhålls- och restaureringsarbete behövdes.

Min Doktor samarbetar med Ica – ska öppna 80 kliniker
I slutet av förra året köpte Ica:s dotterbolag Apotek Hjärtat 42 procent av Min Doktor och sköt även till 335 miljoner kronor. Nu ska Min Doktor öppna ett 80-tal butikskliniker vid flera stora Ica-butiker.

Cherrygrundaren Per Hamberg har avlidit
Affärsmannen Per Hamberg har avlidit vid 75 års ålder. Förutom Cherrys grundare var Hamberg även storägare i Betsson och Net Entertainment.

Fler svenskar tror på stigande bopriser
”Andelen som tror på stigande bostadspriser ökar för sjunde månaden i rad”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg.

Rivstart på börsen – handelsoron som bortblåst
Stockholmsbörsen öppnade starkt på torsdagsmorgonen – trots den upptrappade handelskonflikten.

Positivt trendbrott på Asienbörsen
Exportsiffror lyfter Kinas börser, men även övriga index i regionen står på plus. Under torsdagsmorgonen svensk tid var det alltså muntert på de asiatiska börserna efter senaste tidens turbulens.

Instagram varnar partner – har samtal otillåten data
Facebook-ägda Instagram skickade under onsdagen ett varningsbrev till Hyp3r, en San Francisco-baserad startup som jobbar med marknadsföring. Bolaget ska på ett felaktigt sätt ha samlat in data om användare.

ANNONS
ANNONS

Sandvik-konkurrent sänker helårsprognosen
Tyska industrikonglomeratet Thyssenkrupp sänker prognosen för räkenskapsåret 2019/2020 och räknar nu med ett justerat rörelseresultat på omkring 0,8 miljarder euro. Tidigare bedömning var 1,1-1,2 miljarder euro.

Adidas aktie tappar – trots stabil rapport
Tyska klädjätten redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet och bolaget upprepar sin helårsprognos. Aktien har dock gått starkt på sistone med förhoppningar om en höjd prognos, något som rivalen Puma levererat, vilket får aktien att tappa.

Ryanair-piloter har röstat för strejk
Två omgångar av strejker över lönen och andra villkor har röstats igenom. Piloternas fackförbund, Balpa, har annonserat två strejker, en från 22-23 augusti och den andra från 2-4 september.