Kommunbedrägeri, tech-löner och statens överskott

Uppdaterad: 07 aug. 2019Publicerad: 07 aug. 2019
businessbriefen-bedrägeri-facebook-google-löner-staten-överskott
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Anställd lurade kommunen på 1,6 miljoner kronor
Det är Härnösands kommun som utsatts för lurendrejeriet. Åtal väcks nu mot den anställde, som jobbade på kommunen mellan 2012 och 2017. Personen misstänkts för grovt bedrägeri.

Techjättar betalar ut drömlöner i Sverige
Teknikjättarna Facebook och Google konkurrerar om den kompetensen – så även i Sverige. Så mycket tjänar de anställda, däribland Anna Wikland, chef för Google Sverige (bilden).

Lägre skatteintäkter slår mot statens överskott
Svenska statens betalningar resulterade i ett överskott på 28,2 miljarder kronor i juli. Det kan jämföras med Riksgäldens prognos som var ett överskott på 34,6 miljarder kronor.

Tekniska systemfel drabbar semesterfirare
Semesterfirare som reser med British Airways kommer möta stora förseningar och problem med att checka in online på grund av ett systemfel.

SAS slopar del av miljöprogram 
Flygbolaget erbjuder inte längre någon klimatkompensation vid bokning av flygbiljett. Detta då mindre än en procent av kunderna har valt det alternativet, enligt företagets presschef.

Trumps tullar kostade USA 32 miljarder kronor i juni
Enligt data från Census Bureau har Donald Trumps tullar mot Kina kostat amerikanska företag 3,4 miljarder dollar, motsvarande drygt 32 miljarder kronor, i juni månad.

Sveriges pantbanker gräver guld
Stigande världsoro höjer guldpriset och pantbankerna har gyllene tider. Efter Trumps nya hot om handelstullar ökade guldpriset till den högsta nivån sedan maj 2013. Det här ger pantbankerna ett uppsving med ökad utlåning.

Ullared bygger hotell – 27 meter högt
Efter att grannarna till varuhuset försökt ta ärendet till domstol är det nu klart att Gekås Ullared kan börja bygga sitt nya hotell.

Brentoljan är inne i en björnmarknad
Råvaran handlas ner över 1 procent till så lågt som 58,81 dollar per fat. Det är en nedgång på 22 procent från april och innebär att råvaran fallit in i en björnmarknad.

Hongkong-krisen: Kina har 12.000 poliser vid gränsen
Nya signaler tyder på att Kina förbereder sig för att kunna gå in i Hongkong med 12.000 kravallpoliser som finns redo vid gränsen mellan Hongkong och Fastlandskina.

Dramatisk flykt från klassisk folkaktie
Senior strateg konstaterar att spararna ”helt enkelt tappat tålamodet” med klädjätten H&M, som lockar allt färre aktiespekulanter.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS