Den tidigare SCA-ordföranden Sverker Martin-Löf lämnade samtliga styrelseuppdrag efter jaktskandalen på Källberget 2015. Trots det har han arrenderat jaktmarken sedan dess – som privatperson. 

ANNONS

Det har gått sex år sedan det stod klart att förre SCA-ordföranden Sverker Martin-Löf hade fri tillgång till jaktgården Källberget och blev av med samtliga styrelseuppdrag på köpet.

Arrenderat privat 

Sedan dess har han dock arrenderat marken privat står det klart sedan SVT:s Uppdrag Gransking har synat avtalet.

Sverker Martin-Löf säger till Di  att han inte har haft några förmåner sedan arrendet förnyades mellan honom och SCA för sex år sedan.

”Det är inte alls frågan om något hemligt avtal eller liknande som gör att de måste arrendera ut det till mig”, säger han och tillägger:

”Det är inte ovanligt att jägare förlänger, eller får förlängt, eftersom det är ett ganska omfattande arbete att sätta sig in i en ny mark. Det är helt och hållet SCA:s val hur de vill ha det.”

”Kommersiella villkor”

SCA bekräftar arrendeavtalet som är ”helt på kommersiella villkor”, enligt Björn Lyngfelt, kommunikationschef på SCA.

Samtidigt som SCA tydligt informerade om avhoppet i ett pressmeddelande 2015 –  har det varit locket på som gäller i att Sverker Martin-Löf återigen arrenderar Källberget.

”Vi bedömde att eftersom Sverker Martin-Löf inte har några uppdrag, någon tjänst eller kopplingar till SCA så har det inte funnits anledning att gå ut med ett pressmeddelande om det här arrendet”, säger Björn Lyngfelt.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Sverker Martin-Löf: ”Hon missbrukade herrens ord”