Dagens PS

H&M rusar på rapport och Betsson rasar på böter

businessbriefen-hm-rapport-betsson-böter
BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen. (Foto: TT/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 27 juni 2019Publicerad: 27 juni 2019

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

H&M har släppt ödesrapporten – aktien rusar
Den svenska klädjätten prickar förväntan i morgonens rapportsläpp – ”trots tuffa marknadsförhållanden”. Aktien rusade direkt med över 6 procent i öppningen och uppgången har i skrivande stund utökats till drygt 13 procent.

Mångmiljonböter för Betsson – brutit mot lagen
Bettingbolaget Betssons dotterbolag NGG Nordic får en varning från Spelinspektionen och en sanktionsavgift om 19 miljoner kronor. Orsaken är att bolaget brutit mot bonusreglerna som innebär att man bara får erbjuda sina kunder bonus vid första speltillfället.

Di: Kursrallyt i H&M överdrivet
H&M-aktien rusar under torsdagen på sin halvårsrapport men uppgången är överdriven, enligt Dagens Industri.Affärstidningens Richard Bråse poängterar att rapporten var odramatisk och gav ingen egentlig mersmak. Siffrorna som presenterades var i linje med sänkta estimat från analytikerna de senaste veckorna.

AFV tipsar om glödhet aktieduo
Affärsvärlden rekommenderar köp av Björn Borg och Multiconsult i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för NCC och lämnar säljråd för Bravida. Köprådet för Multiconsult blev känt redan på onsdagen.

Swedbank satsar stort på solceller
Storbanken har tecknat en avsiktsförklaring med Eneo Solutions om att ingå ett elköpsavtal för att bygga Sveriges största solcellspark. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Första spadtaget tas i höst och parken beräknas vara i drift i juni 2020”, säger Ragnar Gustavii, stabschef på Swedbank.

Upphandlingstips: Så snickrar du ihop ett anbud
Snickarbröderna breddade sin verksamhet – och vann storkontraktet med Karolinska Institutet. Här är de bästa tipsen för små bolag som vill vinna upphandlingar. Det är Dagens Industri som berättar om Mikael, Ulf och Fredrik Söderlund som tillsammans äger Sävar snickeri.

Ullared växer – vd:n tackar Glenn Strömberg
Gekås i Ullared har inlett året med en tillväxt på 8 procent för årets första sex månader som avslutas om några dagar, uppger bolagets vd Boris Lennerhov.Tillväxten för i fjol har hållit i sig och vd:n lyfter särskilt fram satsningar på utemöbler och klädkollektionen med Glenn Strömberg som framgångsfaktorer.

ANNONS

Ford gör nedskärning – 12.000 jobb ska bort
Fordonsjätten Ford ska dra ned med 12 000 jobb i Europa i ett effektiviseringsprogram. Bolaget kommer stänga ned flera fabriker, bland annat i Ryssland, Frankrike och Wales, samtidigt som man drar ned på skift i Spanien och Tyskland.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS