Affärsvärlden rekommenderar köp av Björn Borg och Multiconsult i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för NCC och lämnar säljråd för Bravida. Köprådet för Multiconsult blev känt redan på onsdagen.

Varumärkesbolaget Björn Borg kombinerar kortsiktig medvind med en låg värdering. Affärsvärlden bedömer att aktien är värd en chans och ger köpråd.

Installationsbolaget Bravidas ledande marknadsposition och relativt ocykliska verksamhet lockar till köp. Den historiskt höga värderingen gör dock att det är läge att ta rygg på insynspersonerna som säljer. Tidningen ger rådet att sälja och ta hem vinsten samt därefter köpa tillbaka när aktien faller under 70 kronor.

ANNONS
ANNONS

Det finns inget som tyder på en snabb återhämtning i lönsamhetspressade byggbolaget NCC, bedömer Affärsvärlden som ger rådet avvakta tills det visar sig att vd Tomas Carlsson får ordning på verksamheten.

Den norska teknikkonsulten Multiconsult får ett förnyat köpråd av tidningen. Bolaget tappade sin överlönsamhet dels via norsk löneinflation, dels via egna misstag. Efter probleminsikt och vidtagna åtgärder ses nu nuvarande återhämtningstendenser i det defensiva bolaget. Affärsvärlden bedömer att aktien är en möjlig lågriskdubblare på 3-5 års sikt.