Kinas och USA:s ledande handelsföreträdare ska snart samtala med varandra om framstegen i implementeringen av fas 1-avtalet, uppger Bloomberg News källor.

Det planerade telefonmötet mellan Kinas vice premiärminister Liu He och USA:s handelsrepresentant Robert Lightizer kan äga rum redan nästa vecka, enligt källorna.

Det är tidigare än planerat då överenskommelsen under fas 1-avtalet, som tecknades i januari, var att parterna skulle diskutera avtalet varje halvår. Mötet blir det första mellan länderna sedan undertecknandet och efter att coronapandemin nått alla världens hörn och skadat ekonomier ordentligt.

Trump rasande på Kina

USA har inte varit undantaget. BNP rasade 4,8 procent i första kvartalet och arbetslösheten är på väg mot nivåer inte sedda på flera decennier.

Utvecklingen har förargat president Donald Trump som hotat med tullar mot Kina som straff för att man inte gjorde risken med coronaviruset tillräckligt tydlig.

Kina har sagt att USA bara har sig själva att skylla för sitt sena agerande i att stoppa viruset. USA har flest smittade och döda av coronaviruset i hela världen.

ANNONS
ANNONS

Trump sade på onsdagen att han inom en till två veckor kommer kunna ge besked om hur bra fas 1-avtalet fortskridit. Trump har tidigare hotat med att skrota avtalet om det visar sig att Kina inte lever upp till det.